Vrijdag 30 september 2016

Wie de voorgeschiedenis van de PEUGEOT 404 (1963) wil lezen, kan eerst rechtsboven de menuknop ‘Charlotte III is klaar voor een reis naar Zuid Amerika 2016/2017’  indrukken.

Wie de ‘voorbereidingen’ in Nederland en het wachten in Buenos Aires om de auto van de boot te krijgen, niet wil lezen, kan direkt naar het ‘echte’ begin van de reis met de Peugeot 404 gaan op: 7 December 2016

scan5601

Op de laatste dag van september, aan het einde van een lange periode van mooi weer, komt Charlotte dan eindelijk weer in de wei (het verkeer). Dit jaar is ze eigenlijk een beetje verwaarloosd, maar dat kwam hoofdzakelijk door onze drie-weekse reis naar Namibie. Daar reden we in een gehuurde Volkswagen bus van het nieuwe soort door de dorre en droge vlakten van dit interessante land (met de hele familie, minus Arne).

Peter heeft de radiateur erin gezet – hij lijkt op degene die erin zat, maar een beetje dikker. We hopen dat het warmteprobleem nu is opgelost. Ook de vier spiksplinter nieuwe banden ‘busbanden’ met extra plies en geprononceerd profiel staat goed aan de wieltjes. In de achterbak ligt nu de antiquarische reserve band (nooit gebruikt, maar nogal iel) en drie van de oude banden. Daar kan nog een selectie worden gemaakt. In feite mag je niets meenemen, maar autospulletjes zullen wel worden toegelaten.

De auto staat nu (weer) in Badhoevedorp, omdat we dit weekend Charles & Alice uit Albany moeten verwelkomen. Het lijkt ons toch beter om hen niet direkt aan het straffe regiem van Charlotte over te leveren. Morgenochtend moeten ze om 6.00 uur van Schiphol gehaald. Daarna gaan we naar de zee (Bloemendaal) en Haarlem. Reijkje heeft een ontbijt in het Amstel Hotel geregeld. Geen eens zo eenvoudig, want het ontbijt is eigenlijk alleen voor gasten.

1-p1580188-001

Hal van het Amstel Hotel. Zondagochtend ontbijt met Charles en Alice uit Albany (USA).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s